Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Χρήσιμες Πληροφορίες:

Mobility Week
Mobility Website

Συνοπτική περιγραφή

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

 

EUROPEAN MOBILITY WEEK is the European Commission’s flagship awareness-raising campaign on sustainable urban mobility. It encourages behavioural change in favour of active mobility, public transport and other clean, intelligent transport solutions.

 

With more towns and cities joining each year, the campaign continues to drive Europe, and beyond, toward sustainable urban mobility. Explore past campaigns, mobility actions and news via our website and learn how your community can participate!

 

Στην Κύπρο, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, υποστηρίζει ενεργά τους Δήμους μέσα από την σύσταση του Δικτύου Επικοινωνίας και Συνεργασίας μεταξύ Εθνικών Συντονιστών και Δήμων Κύπρου για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» και την θεσμοθέτηση των τοπικών βραβείων.

Φωτογραφίες: