3η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Αμμοχώστου

Share to:

Ολοκληρώθηκε η 3η Δημόσια Διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό βιώσιμης αστικής κινητικότητας της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Δήμου Παραλιμνίου,  η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας Αμμοχώστου, με στόχο την ενημέρωση και διαβούλευση με εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες αναφορικά με το σχέδιο δράσης για την υλοποίηση  του ΣΒΑΚ για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και τα προτεινόμενα μέτρα και πολιτικές, όπως αυτά έχουν  προκύψει μέσα από την ανάλυση των δεδομένων και τις συμμετοχικές διαδικασίες.  Η 1η Δημόσια Διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2022 με παρουσίαση του αντικειμένου της μελέτης και των αποτελεσμάτων της αποτίμησης  της υφιστάμενης κατάστασης, ενώ η 2η Δημόσια Διαβούλευση , στις 8 Μαρτίου 2023, αφορούσε τη μορφοποίηση των σεναρίων και τον καθορισμό γενικότερων μέτρων για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην υπό μελέτη περιοχή.

Ο κ. Ελευθέριος Ελευθερίου, Αναπληρωτής Διευθυντής  του Τμήματος Δημοσίων Έργων, στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη, σημείωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η κυβέρνηση,  επιδιώκουν με την ολοκλήρωση της εκπόνησης της μελέτης του ΣΒΑΚ, να συντείνουν στην αναβάθμιση της αστικής περιοχής της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου με σκοπό τη βελτίωση των όρων διαβίωσης και της καθημερινότητας των κατοίκων, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια ώστε να επιτυγχάνεται η βιώσιμη ανάπτυξη και η κοινωνική συνοχή. Με την ευκαιρία δε της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που εορτάζεται κάθε χρόνο πανευρωπαϊκά μεταξύ 16 και 22 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ελευθερίου ευχήθηκε όπως στο εξής,  η Αμμόχωστος με τα δημαρχεία της οργανώνουν δράσεις οι οποίες να  βοηθήσουν στην αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με τον τρόπο διακίνησης των πολιτών και γίνουν αρωγοί για την κοινωνική ωριμότητα που αφορά την αποδοχή και χρήση εναλλακτικών τρόπων διακίνησης και αύξηση της χρήσης των δημόσιων μεταφορών.

 

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος της ομάδας των συμβούλων μελετητών του ΣΒΑΚ Αμμοχώστου, παρουσίασε τα μέτρα και τις δράσεις που προτείνονται στο προτιμητέο σενάριο του ΣΒΑΚ, τα οποία  συνδέονται πολυεπίπεδα με το Όραμα, τους Επιχειρησιακούς Στόχους και τους Στόχους Υψηλού Επιπέδου που προσδιορίστηκαν σε προηγούμενα στάδια. ΄Όπως αναφέρθηκε, τα μέτρα αυτά αξιολογήθηκαν ενσωματώνοντας τα σχόλια της Επιτροπής Παρακολούθησης του Έργου, των Τοπικών Αρχών, των Δημόσιων Μεταφορών και των πολιτών, προετοιμάζοντας έτσι τη συμπερίληψη τους στο Σχέδιο Δράσης.

 

Η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε με σχόλια, εισηγήσεις και παραγωγική συζήτηση.

 

Παρακολουθείστε όλη την εκδήλωση εδώ.

Φωτογραφικό Υλικό: