Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας 2023 στο Δήμο Λευκωσίας

Share to:

Με δέκα δυναμικές, σύγχρονες και καινοτόμες δράσεις, θα συμμετάσχει ο Δήμος Λευκωσίας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από τις 16 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

 Έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει έναν κύκλο δραστηριοποίησης των πολιτών σε δράσεις αστικής βιώσιμης κινητικότητας με συμμετοχική ανταποδοτικότητα, ο Δήμος Λευκωσίας δίνει την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη που ζουν, αλλά και να συμμετάσχουν έμπρακτα. Κάθε χιλιόμετρο συμμετοχής των πολιτών, θα μετατρέπεται σε «ενεργομονάδες», οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφραστούν σε ένα χρηματικό ποσό που θα επιστρέψει στην πολιτεία ως βοήθεια στις οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό ρεύματος.

Αυτή η ολιστική προσέγγιση θα πλαισιωθεί με μια σειρά δράσεων, δέκα (10) στον αριθμό, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στα ζητήματα της αστικής βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας και μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ

Σε όλες τις δράσεις συμμετέχουν, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Τμήμα Δημοσίων Έργων, οι Δημόσιες Συγκοινωνίες Κύπρου, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

Ακολουθείστε τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου μας, για όλες τις αλλαγές και προσθήκες στο πρόγραμμα, αλλά και για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα, τους διαγωνισμούς και τα δώρα που πλαισιώνουν τις δράσεις μας!

https://www.facebook.com/NicosiaMunicipality

*Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» αποτελεί την εμβληματική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Η εκστρατεία προωθεί την αλλαγή συμπεριφοράς προς όφελος της ενεργητικής κινητικότητας, των δημόσιων μεταφορών και άλλων ʺκαθαρώνʺ, ʺέξυπνωνʺ και αποτελεσματικών λύσεων στις μεταφορές. Η εκστρατεία πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, με αποκορύφωμα τη δημοφιλή «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο – 22 Σεπτεμβρίου». Οι τοπικές αρχές (Δήμοι) ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν την εβδομάδα για να δοκιμάσουν καινοτόμα μέτρα σχεδιασμού, να προωθήσουν νέες υποδομές και τεχνολογίες και να προβάλουν τις μόνιμες δράσεις/έργα του Δήμου στους πολίτες. Με όλο και περισσότερες πόλεις να συμμετέχουν κάθε χρόνο και με την τεράστια απήχηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η εκστρατεία αναγνωρίζεται ευρέως ως κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Ευρώπη κι όχι μόνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ