Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή ποδηλατικής υποδομής που συνδέει τα πανεπιστήμια της Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης (Φάση Γ΄)

Share to:

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι σήμερα το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για το έργο «Κατασκευή ποδηλατικής υποδομής που συνδέει τα πανεπιστήμια Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης – Φάση Γ΄ από Λεωφόρο Σαλαμίνος – Γραμμικό Πάρκο Καϊμακλίου – Οδοί Αγίου Ιλαρίωνος/Συνεργασίας».

Αντικείμενο του Διαγωνισμού είναι η κατασκευή ποδηλατικής υποδομής που συνδέει τα Πανεπιστήμια της Λευκωσίας με το Κέντρο της Πόλης (Φάση Γ’). Η υποδομή έχει μήκος 4.6 χλμ. περίπου, με το μεγαλύτερο μήκος της ποδηλατοδιαδρομής να κατασκευάζεται πάνω σε υφιστάμενο οδόστρωμα. Το υπόλοιπο μήκος της ποδηλατοδιαδρομής, το οποίο δεν χωροθετείται στο υφιστάμενο οδόστρωμα, κινείται στον υφιστάμενο πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο (Σκεπαστός Οχετός Όμβριων Παλλουριώτισσας), σε δημόσιους χώρους και πάνω σε πεζοδρόμια. Για το μήκος του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου/πεζόδρομου πάνω από τον Σκεπαστό Οχετό Όμβριων Παλλουριώτισσας προβλέπονται επιδιορθώσεις στο δάπεδο καθώς και επιδιορθώσεις των υφιστάμενων περιφράξεων, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του έργου, θα γίνει ανακατασκευή οδοστρώματος και επέμβαση στον κυκλικό κόμβο Καντάρας/Αγίου Ιλαρίωνος.

Βασικός στόχος του έργου είναι η αύξηση των επιλογών για διακίνηση και η ενίσχυση της πολυτροπικότητας. Η κατασκευή αυτής της ποδηλατικής υποδομής θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη και συνεχή ποδηλατική σύνδεση των πανεπιστημίων της Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης, στοχεύοντας στην ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης. Επιπρόσθετα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος για ασφαλή, λειτουργική και ευχάριστη μετακίνηση.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών μέσα από το σύστημα του eProcurement έχει οριστεί η 24η Μαρτίου 2023.

Η διάρκεια εκτέλεσης του συμβολαίου είναι 12 μήνες. Το εκτιμώμενο κόστος του έργου είναι €1.810.000,00 συν Φ.Π.Α..

Σημειώνεται ότι, το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ» και από εθνικούς πόρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ